Få tiden til å strekke til

Få tiden til å strekke til

Å håndtere tiden er viktig. Med rutiner, struktur og planlegging er du på god vei mot å få kontroll på tidshåndteringen. Her får du konkrete eksempler og tips på hvordan du kan få bedre kontroll over tiden din.

(Bilde: Shutterstock)

Med hjertet i halsen eller unødvendig venting

Tid er noe merkelige greier. Noen ganger går den sakte og andre ganger føles det som den bare forsvinner. Med dårlig tids håndtering risikerer man for det meste å oppnå negative konsekvenser. Å være den som alltid kommer smygende inn når jobb møte starter kan være flaut. En bort glemt legetime kan bli dyr. Og for den som er for tidlig ute, kan vente-tiden bli lang. Å håndtere tiden er viktig av flere årsaker – og med tydelige strukturer, rutiner og planlegging kommer man langt.

Kalenderen – et uvurderlig hjelpemiddel for tidshåndtering
Å oppdatere og sjekke kalenderen regel-messig er det mest effektive verktøyet for å håndtere tid.

Ta tiden på alle aktiviteter som du gjør daglig. Tenk lenger enn selve aktiviteten og begynn å inkludere tiden rundt, som forberedelser og reisetid.

Skap en grunnstruktur som utgangspunkt – som ved frokost, lunsj og middag. Hvis du spiser på omtrent samme tid hver dag, kan du planlegge resten av aktivitetene dine den dagen med utgangspunkt i måltidene.

Finn rutinene dine i grunnstrukturen og la dem hjelpe deg til å bygge opp en følelse av tidsbruk.

C-ANPROM/NO//0281